<>

<>

maanantai 28. maaliskuuta 2016

Pääsiäisretki veneelle

Valon määrän lisääntyessä ja kelien lämmetessä pohjoisen luonto alkaa herätä talvihorroksestaan. Linnut aloittavat keväisen mekkalointinsa ja plussakelien myötä räystäälle ilmestyvät jääpuikot. Veneilijän mielessä alkaa väijyä tulevaan avovesikauteen valmistautuminen.Kevään ensimmäinen lämpöaalto saapui Oulun korkeudelle pääsiäiseksi sulattaen jääpuikot. Pitkän talven jälkeen on hauska seurata veden tippumista rännikaivoon ja ottaa ensituntumaa sulan veden äänimaailmaan.
Pihan vesileikkien myötä veneen vetovoima kävi vastustamattomaksi ja pääsiäisen retki suuntautui kohti satamaa. Pressu oli jälleen pysynyt koko talven hienosti paikoillaan pelkkien painojen avulla.Kannella pressun alla pystyi jo helposti mielikuvapurjehtimaan tulevan kesän reissuja. Oi jospa mukana olisi ollut kahvit termoksessa kaffebullan kera. Niillä eväillä olisi voinut purjehtia pidemmänkin mielikuvitusreissun. Sisällä veneessä oli hieman liian sekaista, jotta siellä olisi viihtynyt. Lyhyen tarkastuskierroksen jälkeen tyhjensin suola-astioihin kerääntyneen veden ja palasin kannelle unelmoimaan.Lopuksi kävin toteamassa jäätilanteen satama-altaassa. Vain lyhyt hetki avovesikauden alkuun.
3 kommenttia:

Katinka kirjoitti...

Pian päästään vesille! Täällä etelässä osa oli jo veneiden kimpussa. Meidän kotisatama on vielä jäässä, vaikka muualla meri osittain onkin jo jäistä vapaa. Tuleva kevät näyttää miten pian päästään vesille. Voiton puolella joka tapauksessa ollaan. Ihanaa kevään odotusta teidän venekunnalle!

Maarit Fellman kirjoitti...

s/y Solsidan kaivettiin pääsiäissunnuntaina esille talven jäljiltä. Sinulla näyttää olevan tosi hienot pressukehikko -rakenteet. Meillä talvipaikka on todella tuulinen ja etupressu olikin lentänyt kokonaan pois paikoiltaan ja repeytynyt (kaikki kiinnitysrenkaat irronneet). Turussa on vesi jo lähes sula, joten nyt alkaa kuume taas nousemaan :) Vapuksi veteen - sillä aikataululla mennään. Mukavia kevätpuuhia teille!

Virtauslangan H kirjoitti...

Katinka - lieköhän enää teidän kotisatamassa jäätä? Täällä tuntuu että kevät etenee harppauksin: tilanne on jokaisen aurinkoisen lämpimän päivän jälkeen aamulla erilainen kuin illalla. Ja sekös kauden alkua odottavaa ilahduttaa! Hauskaa kevään etenemisen seuraamista myös teille.

Maarit - Samoin kivoja valmisteluja teille! Maanantain satamareissulla kiinnitin huomiota siihen, että yksi satamakentän vedenpuoleinen kolkka oli tänä vuonna jätetty kokonaan tyhjäksi talvisäilytettävistä veneistä. Ja syyksi epäilin juuri tuota tuulisuutta. Ja vaikka missä vene olisi, niin ei noilta pressutuhoilta taida kokonaan säästyä. Meillä menee tämän talven jälkeen takapressu uusintaan. Kulutustavaraa...