<>

<>

torstai 21. maaliskuuta 2013

Kauppahalli

Oulun torinrannan komeus on kauppahalli. En voi sanoa olevani uskollinen asiakas. Nyt olen kuitenkin löytänyt hallin uudelleen. Siellä on perinteisten kala- ja lihaliikkeiden lisäksi erinomainen aasialainen ruokakauppa sekä ihana juustoputiikki. Aukioloaikojakaan ei enää menneiden vuosien tapaan voi moittia, ne ovat vähintäänkin asiakasystävälliset.

Kotisatamastamme tänne on veneteitse kymmenen minuutin matka. Haaveilenkin kesällä starttaavani viikonloppupurjehdukselle ankkuroitumalla ensin kaupungin aivan torin kupeessa sijaitsevaan visiittilaituriin ja lastaamalla herkut mukaan kauppahallin ja torin valikoimista. Ohrarieskaa, Valma -brietä, savustettua lohta ja rapsakan tuoreet salaattiainekset. No, katsotaan kuinka realistinen tämä haave on. Kauppahallia käytän joka tapauksessa vaikka vene ei kulkuväline kauppareissulla olisikaan. Saahan sitä haaveilla.


Löytyypä torin liepeiltä kaksi kelpoa ravintolaakin, jos ei itse jaksa kokata. Uleåborg 1881 fiinimpään illallistamiseen ja Toripolliisi bistrotyyppiseen ateriointiin.
Ei kommentteja: