<>

<>

torstai 19. heinäkuuta 2012

Reivillä kotiin

Aamun tuulet olivat hieman rivakampia kuin ne, joihin säätiedotteet olivat meitä valmistelleet. Hailuodon pohjoispuolen osuus päivän matkasta mentiinkin noin metrisessä aallokossa ja noin 9 m/s tuulessa. Rullapurjeet olivat ainakin "kakkosreivissä" eli hyvin pieninä. Silti vauhtia riitti maksimissaan jopa yli 7 solmua ja Marjaniemen maisemat jäivät taakse varsin rivakasti.
Kotisatamasta oma laituripaikka löytyi vaivatta ja pursi saatiin kiinnitettyä väliaikaisin peräköysin upouuteen laituriin. Hieno tunne: Noin 400 mailia purjehdittu, 13 päivää veneessä vietetty, Suomen länsirannikkoa kattavasti ihailtu ja lisää purjehdusintoa hankittu. Reissu oli siis paljon enemmän kuin siirtopurjehdus.
Länsirannikon saaristo viehätti kovasti majakkasaarineen ja saaristolaiskylineen. Luvassa on siis tarkempia blogipostauksia paikoista, joihin saimme matkalla tutustua.
Merihenkisille lukijoille vinkiksi, että tulevana viikonloppuna Oulussa järjestetään Oulu Regatta. Tapahtumassa on tarjolla koko perheen ohjelmaa sekä purjehduskilpailu.


Ei kommentteja: