<>

<>

maanantai 22. heinäkuuta 2019

Lähiruokaa Burgsvikissa

Vändburgissa tutkimme tuuliennusteita ja teimme plänin: Gotlannin eteläkärjen ympäri ja sen jälkeen pitsasuunta eli tosisuunta 300 astetta kohti Bödan satamaa Öölannissa. Nousukulma pohjoistuulella tuskin olisi riittänyt Öölannin pohjoiskärjen ohitukseen ja halusimme välttää luovimisen. Böda on kuuluisa 12km pitkästä hiekkarannasta, joten sinne siis.

Lähdimme liikkeelle aikaisin, sillä edessä olisi pitkä legi Öölantiin. Tuuli oli jo alkumatkasta ennusteiden ylälaidassa tarjoten jälleen reippaat vauhdit kohti Gotlannin eteläkärkeä. Eteläkärjen kierron jälkeen useamman päivän pohjoistuulen nostattama aallokko paljastui. Enää ei Gotlannin saari suojannut aalloilta, vaan tuuli pääsi nostattamaan aallokkoa Tukholman saaristosta asti. Tiukka kryssi 8-9 m/s tuulessa ja reippahkossa aallokossa alkoi tuntua työläältä. Öölantiin oli vielä neljäkymmentä mailia. Lyhyt neuvonpito toisessa veneessä seilaavien ystäviemme kanssa ja käänsimme kurssin kohti Gotlannin Burgsvikiä. Sinne oli vain kymmenen mailia eli kohtuulliset pari tuntia. Turha kiusata itseään liikaa, sillä lomallahan tässä ollaan. Ja tuuliennuste huomiselle lupaili lähes täysin tyyntä keliä. Huomattavasti mukavampi vaihtoehto ylitykselle Öölantiin.

Burgsvikin pienessä satamassa oli saapuessamme hyvin tilaa. Kiinnityimme laituriin ja lähdimme kylille maastontiedusteluretkelle. Koska samalla oli tarkoitus hoitaa myös ruokakauppaostokset, ystävämme ottivat mukaan Marc Anthonyn, eli perässävedettävän ostoskärrynsä. Kiersimme kylän kävellen ja ostimme tomaatteja, kurkkua ja chilejä puutarhalta, savumakrillia kalasavustamosta ja fikabullat leipomoautosta. Loput ruokatarvikkeet saimme ICA:sta. Kylällä näimme myös Gotlantilaisen mopokerhon retkikunnan, joka oli selvästikin pidemmällä turneella. Jos heillä oli hauskaa harrastuksensa parissa, niin sitä oli varmasti myös kaikilla sivustakatsojilla.


Ei kommentteja: