<>

<>

lauantai 30. toukokuuta 2015

Päiväunet Toppilansalmessa

Kaikki merkit kertovat, että nyt on kesä. Koivuissa on lehdet, lapset aloittivat kesäloman ja vihdoin olemme saaneet nauttia auringosta merellä. Päivän ohjelmaan mahtuivat niin viimeiset kevättyöt veneellä kuin kauan odotetut päiväunet keulakajuutassa.

Ensimmäisenä purjehduspäivänä tälle keväälle teimme myös pienen kenttätestin Vene -messuilta hankituille pelastusliiveille sekä niihin kuuluville turvaliinoille. Keli merellä ei ollut niin kova, että kiinnikesysteemejä olisi oikeasti tarvittu. Kuitenkin tässä, kuten muussakin turvallisuusvarusteiden käytössä, harjoittelu on syytä suorittaa kirjaimellisesti hyvän sään aikana, jotta sitten käyttötaidot ovat kohdallaan sen huonomman sään mahdollisesti sattuessa kohdalle. 

Spinlockin liivien ja koukkusysteemien lisäksi A-P tilasi knaapeihin kiinnitettävät Wichard Lyf´Safe elämänlangat.

Käyttöpolitiikaksi ajattelimme, että langat laitetaan paikoilleen, kun lähdemme avomeriosuuksille. Oulusta katsoen tämä tarkoittaa, että Hailuotoon mentäessä ollaan jo avomerellä. Näiden elämänlankojen etu on, että ne ovat heijastavat ja näkyvät siis pimeässäkin.

Ainakin kevyissä päiväolosuhteissa Spinlockin kaksikoukkuinen turvaliina ja tuo elämänlankasysteemi tuntuivat toimivan hyvin. Pidempi turvaliina pitää purjehtijan kiinni veneessä kannelle siirryttäessä tai sitloorassa ja lyhyemmällä saa kiinnitettyä itsensä keulaan tai mastoon hyvinkin tukevasti.

4 kommenttia:

Katinka kirjoitti...

Turvavälineitä kannattaa harjoitella juuri kuten kirjoitit, hyvän sään aikaan =). Itse olen menossa tulevana torstaina Lohjan meriturvaan veneilijän pelastautumiskurssille. Vähän jännittää, miten kunto homman kestää =).

H kirjoitti...

Jännittävää! Olen miettinyt että pitäisi joskus kokeilla paukkuliivejä vanhoilla panoksilla vedessä ja pelastuslautankin käyttöä. Kerrothanj kurssin kokemukset sitten jälkeenpäin?

Vellamo kirjoitti...

Raikkaan näköistä! Kyllä se kesä tulee vaikka varmasti on mukava olla kunnon purjehdusasun sisällä ja nauttia auringosta.

H kirjoitti...

Ja raikasta olikin. Hyvin kuitenkin tarkesimme kun puettiin normaalit perämeren alkukauden kamppeet eli villakerrastot ja fleecet purjehduskamppeiden alle. Olen perinteisesti kesän venereissulla tehnyt jonkun suuremman käsityön ja tästä raikkaudesta inspiroituneena harkitsen tämäm kesän käsityöksi norjalaistyyppistä neuletta.