<>

<>

sunnuntai 15. toukokuuta 2022

Kevätkunnostusta mustavalkofilmille

Veneen kevättyöt alkoivat tänä vuonna aikaisin, sillä poistimme pressun heti ensimmäisten lämpimien kelien tultua maaliskuun puolella. Pesu- ja vahaushommille jäi näin aikaa monta viikonloppua. Tämä mahdollisti töiden ajoittamisen lämpimille viikonlopuille vailla aikataulupaineita. 

Tänä keväänä työlistalla olivat vain normaalit kevättyöt ilman ylimääräisiä huoltokohteita, sillä huoltofirma oli käynyt talven aikana vaihtamassa septitankin auki-asentoon jumahtaneen merityhjennyksen kuulaventtiilin läpivienteineen. Totesin uusien osien hypänneen paikoilleen sovitun mukaisesti, eikä mistään voinut päätellä kenenkään käyneen veneessä. Näinhän se asiakkaan näkökulmasta pitääkin mennä. Kiitokset hyvästä asiakaskokemuksesta BS Marinille. 

Vahaushommille sain houkuteltua mukaan nuoriso-osaston edustajan, joka otti satamareissulle mukaan myös perinteisempää valokuvauskalustoa. Diginatiivisukupolven edustaja on innostunut nykyisin kuvaamaan sekä mustavalko- että värifilmille ja hän on hankkinut talouteen tähän tarkoitukseen sopivaa kalustoa. Tämän postauksen mustavalkokuvat on kuvattu Canon AV-1 + Canon 50mm f1.8 yhdistelmällä Ilfordin PF4 kinofilmille. Filmille kuvaaminen on nykyisin itseasiassa suhteellisen edullista ja vaivatonta, sillä sekä mustavalko- että värifilmien kehittäminen itse on edullista, eikä kuvia ole tarkoituskaan tehdä valokuvapaperille. Nämä kuvat on digitoitu valokuvaamalla negatiivi Kaiserin LED valopöydällä käyttäen Canon EOS 1DX Mark II + Canon EF 100mm f/2,8L IS USM macro yhdistelmää. Filmille kuvaaminen alkoi kiinnostaa minuakin, kun talouteen päätyi hiljattain myös Mamiya RZ67 + Mamiya-Secor Z 65 f4 -yhdistelmä. Kyllähän tätä erikoisuutta pitäisi päästä kokeilemaan itsekin.




Ei kommentteja: