<>

<>

perjantai 11. syyskuuta 2015

Kesän makumuistot

Silloin tällöin joku pieni elementti päivässä tuo mieleen mukavan muiston aiemmasta. Muiston tuova juttu voi olla tuokio jonkun ihmisen seurassa, havainto luonnosta tai lämmin auringonpaiste, kuten tänään. Joskus muiston herättää maullaan erityisellä tavalla säväyttänyt ruoka.


Veneellä on usein paremmin aikaa keskittyä ruuanlaitton kuin keskellä arkea. Ruuanlaittohan on oikeastaan aika pitkä prosessi, kun ajattelee sen alkavan sopivien reseptien valinnasta, jatkuvan menun kirjaamiseen, ostoslistan laatimiseen ja kokkaamiseen. Pidän joka vaiheesta, mutta missään en ehdi lukea niin paljon reseptejä kuin veneellä.

Tämän kesän makusävärit tarjosi Glorian Ruoka & Viini -lehden reseptillä valmistettu rapuhodari. Lähtökohtaisesti en pidä hodareista, mutta rakastan rapuja, korianteria ja vihanneksia. Hodarin juju ovat pikapikkelöidyt vihannekset ja korianterihuntu. Tätä reseptiä kokeiltiin ensin veneellä ja makujäljen iskostuttua alitajuntaan niitä nautittiin vielä vieraiden kanssa kotiterassillakin.


Jälkiruuaksi tein klassisen hovijälkiruuan - ruotsalaisittain Hovdessert:n, joka jätti makujäljen vuonna 1995 Ruotsissa. Lasiin kasattava herkku on kerrostus marenkia, kermavaahtoa, marjoja ja suklaakastiketta.

3 kommenttia:

Katinka kirjoitti...

Oi, näyttivätpä herkullisilta, niin olisi maistunut täälläkin, nam =).

Marko kirjoitti...

Herkullisen näköisiä!

Viherrys kirjoitti...

Nam nam :-P