<>

<>

maanantai 17. elokuuta 2015

Viikon loma viikonlopussa

Sääennusteet enteilivät aurinkoisia kelejä, joten viikonloppusuunnitelmamme oli selvä: Hailuodon Marjaniemeen. Perjantaina saimme köydet irti hetikohta töiden jälkeen. Tämän kesän trendin mukaisesti tuuliennuste piti suunnan suhteen paikkaansa, mutta oli määrän suhteen alakanttiin. Aivan viimeisiä muutamaa mailia lukuunottamatta saimme jytkyttää koneella koko matkan 9m/s vastatuuleen ja terävään vasta-aaltoon. Voisihan sitä mukavamminkin purjeveneellä matkustaa, mutta toisaalta aurinkoisessa säässä sain muutaman reippaamman roiskahduksen tarttumaan muistikortille.
Perille Marjaniemeen saavuimme juuri auringonlaskun aikaan. Mantereelta illasta saapunut pilviverho oli käsittämättömän hienon näköinen auringonlaskun valaistessa sen alhaalta.Hyvin nukutun yön jälkeen hitaan rauhallisen veneaamun täydensi aamulenkki ja -jooga upeissa rantamaisemissa.
Lauantaipäivän pääohjelmanumeroiksi riittivät hyvin päiväkahvit rannalla päivätorkkuineen, sauna ja auringonlaskun seuraaminen pilvettömään mereen. Näky johon ei ihan heti kyllästy.Sunnuntaina heräsimme lähes tyyneen keliin ja satama tyhjeni nopeasti meidän vielä syödessä aamupalaa.

Puolenpäivän aikoihin meidänkin oli lopulta tunnustettava tosiasiat ja suunnattava kotia kohti. Sääennusteet pettivät tälläkin kertaa. Ennustettu kevyt vastatuuli koko paluumatkalle olikin täysin purjehdittavissa kääntyen loppumatkasta takatuuleksi. Mikä positiivinen yllätys!Kannella nautitun merilounaan jälkeisessä heikotuksen tilassa oikaisin itseni peräpenkille ja katselin taivaalla olevia pilvimuodostelmia. Sisäinen pilvikuvaajani heräsi.Kotisaunan lauteilla totesin viikonlopun Marjaniemessä vastaavan hyvinkin viikon lomaa jossain muualla. Enkä liioittele nyt yhtään.

3 kommenttia:

Katinka kirjoitti...

Olipa silmiä hivelevän kauniita kuvia ja maisemia. Voin todella uskoa, että tuollainen viikonloppu kuittaa kokonaisen viikon loman =).

A-P kirjoitti...

Kiitos. Marjaniemi on oikeasti niin luonnonkaunis paikka että huonompikin kuvaaja saa hyviä kuvia aikaiseksi :)

Merenneito kirjoitti...

Upeat on tosiaan kuvat ja olen samaa mieltä: oikein ihana viikonloppupurjehdus voi tuntua kuin olisi ollut viikon lomalla.