<>

<>

maanantai 15. kesäkuuta 2015

Genaakkerisukka makkaralla

Sunnuntain keli oli mitä sopivin genaakkerisukan koeajoon. Purjesäkissä olevan genaakkerin olimme jo satamassa viritelleet kannelle käyttövalmiiksi. Olin jo aiemmin vetäissyt purjeen sukkaan kotipihalla. Levitin purjeen nurmikolle, kiinnitin toppikulman sisään vedetyn sukan kiinnityspisteeseen, sukan nostimen koukun trampoliinin jalkaan ja vetäisin sukan purjeen päälle. Syntyneen pötkön sulloin purjesäkkiin.Genaakkerisukkapötkö nousi mastoon varsin kevyesti. Sukassa olevaan purjeeseen ei ainakaan kevyt tuuli tartu laisinkaan. Sen verran tiesin sukan käytöstä etukäteen, että sukan operointinaru kannattaa kiinnittää veneeseen. Kaukana tuulessa liehuen lentävästä operointinarusta tuskin olisi kovin paljon apua sukan käytössä.

Sitten vain narusta kiinni, vähän kiskontaa ja sukka menee hienosti makkaralle - ja wohoo - purje aukeaa.


Laskussa sama proseduuri toisinpäin. Voiko tämä enää helpommaksi mennä? Ilmankos tässä ei tullut mukana mitään käyttöohjeita! Ja onhan se auringossa kylpevä genaakkeri komeaa katseltavaa.


Melko tyynessä ja lähes aallottomassa kelissä genaakkeri näytti varsin hienolta myös heijastuessaan meren pinnasta.


Kevyen kelin koeajon perusteella olimme enemmän kuin tyytyväisiä sukkaan. Vain yksi asia alkoi hieman harmittamaan: miksi emme hankkineet tätä jo aikaisemmin?

2 kommenttia:

Merenneito kirjoitti...

Jee, teillä on nyt sukka!

Se sukka on niin kätevä, että käytimme sitä viikonloppuna kisassakin, vaikka meitä oli viiden hengen miehistö. Siinä purjeita vaihdettiin välillä sellaista tahtia, että sukasta oli taas iso ilo hiljaisessakin tuulessa :)

A-P kirjoitti...

Juu. Luulen että genaakkeria tulee nyt käytettyä huomattavasti enemmän kun sen käyttö muuttui näin vaivattomaksi.