Herkku valmistuu näin: keitä neljälle henkilölle sopivasti spagettia runsaahkosti suolatussa vedessä. 7,5 minuuttia on sopiva keittoaika esimerkiksi Barillan spagetille. Spagetin kiehuessa kuullota reilussa puolessa desissä oliiviöljyä kolme tai neljä valkosipulinkynttä viipaloituna sekä maun mukaan (meillä yleensä vajaa yksi) chiliä silputtuna. Kun spagetti on kiehunut, valuta se lävikössä ja pyörittele tarjoiluastiassa, tai veneoloissa kattilassa, sekaisin öljy-valkosipuli-chiliseoksen kanssa. Mausta oman maun mukaan suolalla, rouhitulla mustapippurilla sekä parmesaaniraasteella. Mukaan voit heittää vielä silputtua tuoretta basilikaa. Veneessä toimii mainiosti myös kuivattu chili rouhittuna tuoreen sijaan. Tämän ruuan hyvä puoli veneessä on se, että vain parmesaanijuusto on jääkaappitavara. Juomaksi veneessä vaikka sitruunavettä ja kotona vaikka omena-inkiväärimehua. Herkullista viikonvaihdetta!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti